Handelsträdgårdar och garden centers

Handelsträdgårdar runt om i Uppland. När du söker det lilla extra.

Extraerbjudanden, caféer mm, se respektive hemsida.

mer kommer ……….

Hammartorps trädgårdar På en udde vid sjön Erken i Hammarens lövrika naturreservat, 15 km nordväst om Norrtälje ligger Hammartorp ­– med visningsträdgård och liten plantskola. Under femton år har vi varsamt förvandlat ett ödetorp till en magisk plats med byggnader uppförda i traditionsenlig stil och en spännande och unik cottage garden i ständig utveckling. 

Cafe i båthuset

Besöksadress: 

Härnevi plantskola Trädgården på landet, 15 minuter från Eskilstuna, en handelsträdgård med odling och försäljning Det finns ett brett växtsortiment. Sommarblommor, mycket från egen odling. Presentbod. Hönsgård och lekstuga för alla barn.
Ett utflyktsmål för alla åldrar Kaffestugan är öppen torsdag-söndag, men tar emot sällskap övriga dagar också. Besöksadress: 

Kröns Trädgård är en handelsträdgård med inriktning på blommor, trädgård och miljöer belägen på Väddö alldeles utanför Älmsta. Här finner du alla sorts växter, buskar, träd och perenner samt vår- och sommarblommor . De är specialiserade på att odla fram olika lite udda sommar-blommor och perenner som annars är dyra att köpa hem eller svåra att få tag på. Besöksadress: 

Svartbäckens trädgård ett småskaligt trädgårdsmästeri mellan Uppsala och Enköping. Gillar ni den ätbara trädgården? Då har ni hittat rätt! Vårt fokus ligger på växter som ger skörd av frukt, bär eller nötter samt ätbara perenner och örter.

​Besöksadress: 

Växplats Nybyn

I vacker Roslagsmiljö finns Växplats Nybyn, en liten ekologisk handelsträdgård. Vi odlar färska kryddor, en del medicinalörter, fjärilsväxter, mormorsblommor och andra perenner. Framåt hösten finns ett mindre sortiment av grönsaker att köpa och då har vi även självplock av snittblommor och eterneller. Pelargoner, pioner och gammaldags rosor finns också till salu, men är inte ekologiskt odlade. Sitta gärna ner en stund i pelargonrummet eller ute i trädgården, upplev dofterna i medicinal- och kryddträdgården.  Välkommen till vår trädgård! Öppettider på vår hemsida.

Cafe och utställning

Besöksadress: Nybybackens väg 33, 76292 Rimbo