Handelsträdgårdar och garden centers

Handelsträdgårdar runt om i Uppland vi gärna rekommenderar.

När du söker det lilla extra.

Extraerbjudanden och caféer, se respektive hemsida.

fler kommer ……….

Hammartorps trädgårdar

På en udde vid sjön Erken i Hammarens lövrika naturreservat, 15 km nordväst om Norrtälje ligger Hammartorp ­– med visningsträdgård och liten plantskola. Under femton år har vi varsamt förvandlat ett ödetorp till en magisk plats med byggnader uppförda i traditionsenlig stil och en spännande och unik cottage garden i ständig utveckling. 

Cafe i båthuset

Besöksadress: Hammartorp 1, 762 97 Edsbro

Härnevi plantskola

Trädgården på landet, 15 minuter från Enköping, en handelsträdgård med odling och försäljning Det finns ett brett växtsortiment. Sommarblommor, mycket från egen odling. Presentbod. Hönsgård och lekstuga för alla barn.
Ett utflyktsmål för alla åldrar Kaffestugan är öppen torsdag-söndag, men tar emot sällskap övriga dagar också.

Besöksadress:  Lilla Härnevi 23, 745 96 Enköping

Tuna Trädgård –

Vi på Tuna Trädgård är stolta över den kunskap vi har och den odlarglädje vi känner. Vi odlar mycket från frö och stickling och följer växten fram tills kunden köper den. Vi odlar och säljer sommarblommor, kryddor, grönsaksplantor och perenner. Utöver det vi odlar själva har vi i vårt sortiment även rosor, klätterväxter, prydnadsträd, prydnadsbuskar, rhododendron och ett urval barrväxter, fruktträd och bärbuskar. Häckplantor och andra önskemål tar vi gärna hem på beställning. Vår handelsträdgård finns i Mälardalen, utanför Örsundsbro i Enköpings kommun och vi värmer våra byggnader genom eldning av flis (koldioxidneutralt).

Besöksadress : Hjälsta Tuna 37, 749 62 Örsundsbro

Svartbäckens trädgård

Ett småskaligt trädgårdsmästeri mellan Uppsala och Enköping. Gillar ni den ätbara trädgården? Då har ni hittat rätt! Vårt fokus ligger på växter som ger skörd av frukt, bär eller nötter samt ätbara perenner och örter.

​Besöksadress: 1, Nysätra Svartbäcken, 749 63 Örsundsbro

Kröns Trädgård

En handelsträdgård med inriktning på blommor, trädgård och miljöer belägen på Väddö alldeles utanför Älmsta. Här finner du alla sorts växter, buskar, träd och perenner samt vår- och sommarblommor . De är specialiserade på att odla fram olika lite udda sommar-blommor och perenner som annars är dyra att köpa hem eller svåra att få tag på. Besöksadress: 

Wallby Trädgård

Wallby Trädgård är en handelsträdgård belägen i Finsta, längs väg 77, mellan Rimbo och Norrtälje. Hos oss hittar du ett stort utbud av: -Egen odlade sommarblommor och lökväxter -Perenner -Träd -Buskar -Frukt- och bär-träd/buskar -Rosor -Barrväxter -Fröer och grönsaksplantor -Jord och gödselprodukter -Krukor -Trädgårdstillbehör -Blomsterbinderier

Besöksadress: Vallby backe 20, 762 92 Rimbo

Växplats Nybyn

I vacker Roslagsmiljö finns Växplats Nybyn, en liten ekologisk handelsträdgård. Vi odlar färska kryddor, en del medicinalörter, fjärilsväxter, mormorsblommor och andra perenner. Framåt hösten finns ett mindre sortiment av grönsaker att köpa och då har vi även självplock av snittblommor och eterneller. Pelargoner, pioner och gammaldags rosor finns också till salu, men är inte ekologiskt odlade. Sitta gärna ner en stund i pelargonrummet eller ute i trädgården, upplev dofterna i medicinal- och kryddträdgården.  Välkommen till vår trädgård! Öppettider på vår hemsida.

Cafe och utställning

Besöksadress: Nybybackens väg 33, 76292 Rimbo

Gustavshill Handelsträdgård

Ett familjeföretag som växt från ett växthus med försäljning till 12 000 kvm och grossistverksamhet. Trots att det är stort är Gustavshill en personlig och välsorterad trädgårdsbutik där du i lugn och ro kan strosa omkring bland mängder av blommor – här finns allt ifrån blommande krukväxter som pelargoner och cyklamen till fruktträd och buskar. Hos oss hittar du också de redskap och tillbehör som krävs för att lyckas i trädgården. När du vill ta en paus är du varmt välkommen in i vårt kafé där det finns goda smörgåsar, bullar, muffins, andra bakverk och glass. I vår trädgårdsbutik bjuds du på en trevlig upplevelse för alla sinnen

Trädgårdscentrum i Tierp

Jag försöker skapa en handelsträdgård där jag skulle vilja handla: bra grundsortiment av fruktträd och bärbuskar, stort rossortiment, många sorters klätterväxter, och med stor vikt på avdelningen för matväxter. Det finns även perenner där sortimentet ändras över säsongen.
Jag tar hem växter på beställning! Barrotade plantor vår och höst, också beställningsvara.

Besöksadress :  Ladvägen 6 i Tierp

Vibergs blommor

Välkommen till växthusbutiken o odling av tulpaner samt sommarblommor på Färentuna, Ekerö.

Besöksadress : Sätuna 179 97 Ekerö

Slottsträdgården Ulriksdal

Här hittar du landets förmodligen bredaste utbud av trädgårdsväxter. Inte minst deras egen odling genererar växter av högsta kvalitet året runt. Ett uppskattat och prisvärt sortiment som kombineras med professionell sakkunskap och personal.