Hur det började-Petra berättar

Destination Uppsala bidrog även i planeringen av Riksmötet. Från dem fick vi goda råd och en fråga om vi inte kunde arrangera något som kunde komma Uppsalaborna till glädje också. När Upplandskretsens styrelse sommaren 2021 hade en planeringsdag i Riala bestämde vi oss att pröva.

Sagt och gjort, ett litet frö började gro när jag hittade fler för mig okända plantskolor och odlare av sommarblommor för självplock. Trots att jag jobbar i branschen visste jag inte om alla som där faktiskt finns!  Ett frö som växte i arbetet med att vi inventerade Uppland på alla gröna näringar. Att samla dem alla så att fler kan hitta dem genom att sätta alla på kartan. Tänk att få visa på hur många gröna företag, koloniområden, caféer och parker som Uppland stolt kan visa upp!

Nu är vi där!  Oavsett vilket väderstreck du väljer att resa mot så kommer du att hitta något grönt. Glöm inte att stanna och njuta av en kopp kaffe! Hemsidan, porten till det gröna är sjösatt. Vi har också startat både Instagram – och Facebook-konto. Tipsa din plantskola och favoritcafé om att ansluta sig! 

Vi ses i det gröna 🌱 Petra Holmgren Reichler

Logotype. Sofia Holmgren